Huis en omgeving

Huis en omgeving

De villa is gelegen op een heuvel op geringe afstand van de rivier de Lot en op nauwelijks 2 minuten afstand van het dorpje Puy L’Evêque, waar je alle faciliteiten vindt (bakker/bank/restaurant/supermarkt).

Ziehier enkele foto’s van de buitenzijde.

Vooraanzicht met pas aangelegd verwarmd zwembad. Een terras hierrond zal nog deze maand aangelegd worden. Ook afdekking zal nog eerstdaags geplaatst worden
Het voorterras met zonnescherm en lounge set. Van hieruit ook mooi uitzicht want eik die zicht wat belemmerde is intussen geveld.
Zicht op zwembad vanuit voorterras. Er is een haag aangeplant (photinia) die uiteraard nog moet dichtgroeien en hierdoor nog meer privacy gaat geven in de toekomst.
Zicht vanop straatkant (zeer rustige straat, alleen plaatselijk verkeer). Zwembad is niet zichtbaar vanop straat omdat dit zeker 2m hoger ligt en afgeboord is met een photinia-haag in groei.
Grote tuin aan de zijkant van het huis met diverse bomen en planten.
Hoofdingang aan de zijkant met tevens zicht op het achterterras. Hier stond vroeger een metershoge haag die intussen helemaal ontmanteld is en waardoor men veel beter zicht heeft op het huis.
Om het achterterras is intussen op de plaats waar vroeger het oude opzetzwembad stond, een nieuwe pergola verrezen met zonwerend dak, waardoor het hier zeer aangenaam vertoeven en eten is bij zeer warm weer.
Op het middengedeelte van het achterterras is nog een andere zit/eethoek waar men desgewenst volledig in de zon kan zitten of toch indien gewenst beschutting kan vinden onder de hangzonneschermen.

De villa is gelegen in het bastide dorpje Puy L’Evêque. In de Middeleeuwen was dit een ridderstad en in de 19de eeuw een belangrijke havenstad. Nu is het één van de mooiste plaatsen van Zuid-West-Frankrijk, aan de vallei  van de Lot.
Mooi zicht vanop het marktplein van Puy L’Evêque op de rivier de Lot.