* Château de Bonaguil - SAINT-FRONT-SUR-LEMANCE

* Château de Bonaguil - SAINT-FRONT-SUR-LEMANCE

0.000
Contact Informatie
c 6 , Saint-Front-sur-Lémance, Nieuw-Aquitanië 47500 FUMEL, France
Details

 

Het kasteel van Bonaguil, een juweeltje van middeleeuwse architectuur, gelegen tussen de Perigord en de Quercy in de gemeente Saint-Front-sur-Lémance, dicht bij Fumel, is één van de mooiste burchten van Frankrijk.

Deze burcht, gebouwd in de 13e eeuw en vervolgens veranderd en uitgebreid op het einde van de 15e en het begin van de 16e eeuw door baron Bérenger de Roquefeuil, is behept met een indrukwekkend verdedigingssysteem en onderging dan ook geen enkele militaire aanval doorheen haar geschiedenis. Het kasteel van Bonaguil is het perfecte voorbeeld van de evolutie van architectuur en militaire technieken van in de middeleeuwen over de renaissance tot aan de vooravond van de versterkingen van Vauban; het neemt groot en klein mee op een waarachtige reis naar de tijd van de ridders. De donjon, torens en torentjes, barbacane, chicane, kazematten, kanongaten, ophaalbrug en grachten zijn er stuk voor stuk getuigen van.

De top van de donjon is voorzien van een terras en biedt een prachtig zicht over het geheel van de burcht en het groene landschap eromheen.

De eerste week van augustus biedt het festival van Bonaguil-Fumel in het kasteel van Bonaguil en het Natuurtheater van Fumel theaterstukken.

Chateau_Bonaquil_2
Chateau_Bonaquil_2