Gouffre de Padirac

Gouffre de Padirac

Gouffre_de_Padirac
Contact Informatie
Details

De Gouffre de Padirac is een 77 meter diepe grot in Quercy. Gouffre de Padirac is één van de bekendste en spectaculairste grotten van Frankrijk. Dit komt doordat de ingang uit een enorm gat bestaat met een doorsnede van meer dan 40 meter. Maar ook omdat er een rivier door de grotten heen stroomt, waar je met een gondel op kunt varen. De grot werd ontdekt door Alfred Martel toen het plafond van het enorme gat in de grond (gouffre) was ingestort. Het gat ontstond doordat de rivier miljoenen jaren de grond heeft weggespoeld en uiteindelijk instortte. Je gaat met een trap of een lift naar beneden en komt daar in een plaatselijke regenbui want het water dat het gat heeft gemaakt valt nog steeds naar beneden. Daarna stap je in een bootje en gaat de grotten in (het kan er aardig nat zijn, en koud). Het water in de grot is heel helder en het uitzicht op de verschillende ‘zalen’ in de grot is prachtig. Je kijkt de hele tocht, die een klein half uurtje duurt, je ogen uit.

Gouffre de Padirac, van 24 maart tot 11 november, alle dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Kinderen tot 4 jaar gratis, 4-12 jaar €9,50, volwassenen €13,50. Meer info op de website van Gouffre de Padirac.

 

TIP : Grande Pendeloque : Dit is één van de bijzondere kenmerken van deze grot, namelijk een enorme steen van 60m hoogte.